Обележен 1. октобар – Међународни дан старијих лица на Забучју

У Дому за одрасла и старија лица на Забучју традиционално је обележен 1. октобар – Међународни дан старијих посвећен становницима трећег доба.

Тренутна епидемиолошка ситуација утицала је да и овај 1. октобар прославимо у кругу корисника и запослених, али смо се потрудили да овај дан, на неки начин, буде посебан, другачији од осталих.

Најпре су корисници одгледали документарни филм о дому који се зове „Долина владара“ а затим су слушали рецитације из збирке песама коју је написао корисник Мирољуб Топаловић. Било је лепо чути песме настале инспирацијом културолошких места, догађаја и лепота везаних за наш крај. Наши драги корисници су уживали у стиховима а посебно су их обрадовали поклони које смо им уручили, као мали знак пажње, за овај важан догађај.

Овом приликом се захваљујемо госпођи Драгици Николић и фирми Папир промет ДОО Ужице , која нам је донирала торте за ову прилику. Хвала им на дугогодишњој сарадњи и на великој хуманости и пажњи коју несебично чине из године у годину за кориснике Домског одељења на Забучју.

Брига за старе је велика одговорност не само за нас појединце који радимо са њима, већ и за целокупно друштво у целини и потребно је увек наћи могућност, жељу и одвојити време да им се квалитетно посветимо.