Ућешће у пројекту BRIDGING- ПРЕМОШЋАВАЊЕ

Служба за материјална давања је у новембру 2022.године учествовала  у пројекту ПРЕМОШЋАВАЊЕ у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина. Партнери у пројекту су били Удружење Ужички центар за људска права и демократију,Економска школа Ужице и Привредна комора Кантона Сарајево из БиХ, а финансиран је из средстава Европске уније, уз посредовање Министарства финансија Р. Србије.

Циљ пројекта је био настојање прекограничних партнера да допринесу решавању проблема недостатка квалификованог особља у туристичкој привреди у Златиборском округу  и Кантону Сарајево, тј. унапређење туризма у овим  регијама.

Служба за материјална давања је одабрала 10 корисница НСП за обуку за обављање послова собарице, кувара  или посластичара. Након разговора, објашњавања, упознавања са бенефитима (могућност преквалификације и запослења), изјашњавања коју обуку желе,кориснице су у току новембра 2022.године прошле обуку на Златибору за неко од понуђених занимања. Већина корисница је била задовољна новим теоретским и практичним сазнањима,а и могућношћу отварања нових перспектива запошљавања.

28.02.2023.године одржана је Завршна конференција у ГКЦ Ужице,где су присуствовали сви учесници пројекта укључујући и госте из Кантона Сарајево и на којој су презентовани резултати пројекта.

ЦСР Ужице је уручена захвалница за допринос резултатима пројекта.